Белгийският национал Маруан Фелайни се оплака от провокативните действия на противниковите футболисти и от пасивността на съдиите.
 
Асът на Евертън бе наказан за три мача със задна дата заради екшъна, който той сътвори на мача със Сток Сити през декември на “Британия стейдиъм”. Тогава Фелайни удари с глава Райън Шоукрос от домакините.
 
„Никога не бих се оставил да бъда провокиран от защитниците. Тяхната задача не е да ме опазят, а да ми откъснат или главата, или някой крак. Ако реферът на мача със Стоук си беше свършил работата, сега нямаше да бъда наказан. Просто нямаше да видите тази реакция от моя страна. Всички в Сток играят по този начин – дърпат те постоянно за фланелката, предизвикват те. Да, аз сбърках, като реагирах по този начин. Но ако съдията бе видял какви ги вършат от Сток Сити и бе взел мерки, едва ли щеше да се стигне до моята санкция”, заяви Фелайни.
 
„Аз забелязвам, че съдиите ме следят изкъсо – те се страхуват от мен. Страхуват се да не направя нещо, а това, че противниците ме блъскат и удрят, не се забелязва. Само ще припомня, че Шоукрос е англичанин“, каза още белгиецът с мароканска кръв.