Остро критикуваният наставник на Шалке 04 - Феликс Магат отправи сериозна закана към своите играчи. Специалистът заплаши футболистите, че ги очакват солени глоби заради мощния запой, който си спретнаха.

Всички футболисти, включително и капитанът на тима Мануел Нойер купонясвали до ранни зори само два дни преди мача за Купата на Германия. Заради късното или по-скоро "ранното" лягане и солидното количество изпит алкохол, играчите на Магат още от сега се подготвят за финансовия удар, който треньорът почти сигурно ще им нанесе.

"Очаквам отговор и няма да е достатъчно да преминем в следващия кръг. Искам добър мач и изразителна победа. Нека никой да не идва при мен и да ми казва, че е прекалено уморен. Няма да приема такова нещо. Ще говорим за последиците от случилото се след мача", заяви Магат.

"Трябваше да разбера по-рано за това. Решението на играчите да отидат на клуб обаче е било много грешно. Те са професионални спортисти и трябва да знаят, че представянето им зависи от тренировките, но освен това и от възстановяването и хранителните добавки", добави още специалистът.

В момента Шалке заема не особено престижното 16-то място в Бундеслигата и е с актив от само 6 точки от 9 изиграни мача.

Тимът играе с ФК Франкфурт за Купата на Германия тази вечер./БЛИЦ