Мачът от 30 кръг на турската Суперлига между Трабзонспор и Фенербахче беше прекратен малко преди края. Тогава фен на домакините от Трабзон нахлух на терена и започна да налага единия от допълнителните съдии до вратата - Волкан Баярслан.

По време на инцидента гостите от Истанбул водеха с 4:0 след голове на Алпер Потук (23-ата минута), Волкан Шен (27-ата), Нани (57-ата) и Робин ван Перси (62-ата). След случилото се главният рефер Бюлент Йълдъръм се прибра в тунела, заедно с колегите си от съдийската бригада.

„Фенове на Трабзонспор нахлуха на терена и нападнаха единия от помощник съдиите. Останалите рефери се прибраха в съблекалнята. Ще ни присъдят служебна победа с 4:0“, обявиха от Фенербахче на официалния си профил в „Туитър“.

Преди официалното решение на федерацията „канарчетата“ са втори в класирането с 64 точки, на шест от лидера Бешикташ. Ако получи служебна победа Фенербахче ще се приближи на само на три точки от „черните орли“, а до края на сезона остават четири кръга. Трабзонспор е 11-и с 37 точки.