Разочарован привърженик на националния отбор на Индонезия нахлу на терена по време на квалификацията за купата на Азия срещу Оман,  направи пробив с топката в крака и стреля към вратата на противника.

25-годишният фен Хендри Мулиади след това се извини за постъпката си, въпреки че много коментари в интернет подкрепиха неговите действия.

“Извинявам се на футболните фенове в Индонезия за това, което сторих”, заяви Мулиади пред Kompas.com след края на мача, който бе спечелен от Оман с 2:1.

Той взе топката почти от централната линия и пробяга разстоянието до наказателното поле, но вратарят на гостуващия тим спаси удара му.

Един полицай се опита да го настигне, но изпитваше явни затруднения в хващането на бързоногия фен. Когато успя да го залови го хвана за врата и го повали на терена. След това Мулиади бе изведен със засилена охрана от стадиона.

Загубата на Индонезия пред 40 000 зрители на националния стадион в Джакарта означаваше, че тимът няма да играе във финалния кръг на купата на Азия за първи път от 1992 г.

“Бях много разочарован от националния отбор на Индонезия. Никога не побеждава. Винаги завършва наравно или губи”, обяви Мулиади.

Индонезия преди бе сред най-силните отбори в Азия, но през последните години записва слаби резултати и в момента е на дъното на Група “В” без шанс за класиране.

Коментарите под видеото с изпълнението на Мулиади в YouTube са предимно позитивни. “Уха, това трябва да бъде новия нападател на националния отбор на Индонезия”, пише един потребител. “Този човек е герой!!!”, добавя друг./БЛИЦ