Китайски фен се ядоса на футболен съдия заради показани два червени картона по време на мач на Кингдао от първенство на страната. Бесният запалянко нанесе ритник от каратето на рефера и бутна страничния съдия.
 
Инцидентът е поредният удар по имиджа на китайския футбол, който често е свързван с корупционни схеми и е разтърсван от насилие както на терена, така и извън него.
 
Словенският нападател Александър Родич, известен у нас с престоя си в Литекс през сезон 2006/07, бе първият от играчите на Кингдао, който бе изгонен. В 67-ата минута той получи втори жълт картон за симулация при загубата с 0:2 от Шанхай Шенхуа.
 
Три минути по-късно бившият играч на Портсмут бе последван от хърватския халф Стиепан Джукич, който получи директен червен картон за груб фаул. Нарушението предизвика меле на терена, като в този момент неизвестен мъж нахлу на игрището и нападна двама съдии.
 
Генералният мениджър на Кингдао Ю Тао отрече, че въпросният мъж, който носеше маркови каси панталони и маратонки е служител на клуба. След края на мача около 100 фенове на отбора смазаха колата, която според тях бе собственост на съдията Ванг Же./БЛИЦ