Привърженикът на Шалке 04, който обиди вратаря на тима Тимо Хилдебранд и го призова да „се гръмне” чрез социалната мрежа „Фейсбук”, се извини за действията си и изпрати писмо на стража.

След загубата с 0:3 от Нюрнберг в събота потребител в социалната мрежа с име Don Jannis публикува на стената на профила на футболиста следното съобщение: „Копеле тъпо! Застреляй се, моля те. Нищо не става от теб". По-късно фенът изтри профила си, а полицията в Гелзенкирхен започна разследване и авторът на обидните реплики дори може да бъде подведен под съдебна отговорност.

„Скъпи Тимо, с това писмо бих искал да се извиня за подбора на думите си. Това, което написах, не бе необмислено и не точно така замислено. Аз самият съм голям фен на Шалке и се радвам на всяка победа. Бях разочарован заради последните мачове. Това обаче не оправдава изказването ми”, написа в писмо до Хилдебранд 20-годишен привърженик, чието име не се споменава.

Самият вратар приема извиненията и дори иска да се срещне лично с привърженика. „Вярвам, че неговият коментар не е бил така замислен, както го е написал. Нещата за мен са приключени”, отговори Хилдебранд, след като прочете връченото му от медиите писмо на запалянкото.