Турските грандове Фенербахче и Галатасарай излязоха с изявление след проваления мач между двата тима в Саудитска Арабия.

Двубоят не се игра заради политически скандал след забраната на домакина играчите на двата отбора да носят фланелки с лика на бащата основател на съвременната турска държава - Мустафа Кемал Ататюрк.

Отказано бе на стадиона да се развее турското знаме и да звучи химнът на страната. Заради това футболистите и на двата тима отказаха да излязат на терена и да изиграят мача.

Двете клубни ръководства излязоха с позиция по въпроса:

"За да отпразнуваме 100-годишнината на нашата Република и Турската футболна федерация в чужбина, ние организираме с нашите клубове по начин, който ще допринесе за стойността на марката на турския футбол и нашите клубове. Състезанието за Суперкупата 2023, което беше планирано да се играе в петък, 29 декември 2023 г. от 20.45 ч., беше отложено за по-късна дата в резултат на съвместното решение, което взехме с нашите клубове, поради някои смущения в организацията.

Бихме искали да благодарим на Футболната федерация и съответните институции и организации на страната домакин за усилията, които са положили досега в организацията на Суперкупата."