Нападателят на Олимпик (Марсилия) Мамаду Нианг е пред трансфер в турския гранд Фенербахче срещу 8 милиона евро, твърди пресата в югоизточната ни съседка.
 
Сенегалецът бе голмайстор на френското първенство през миналата година с 18 гола и помогна на тима от Марсилия да спечели първата си шампионска титла от 18 години.
 
Въпреки че има договор до 2014 г., днешните издания на “Хюриет” и “Ватан” твърдят, че нападателят се е съгласил на контракт за 4 сезона с “канарчетата”. Двата клуба също са се споразумели за цената. В Истанбул Нианг ще получава по 2,5 милиона евро на година.
 
“Ватан” твърди, че 31-годишният национал на Сенегал ще бъде официално представен като играч на Фенербахче в петък. Наскоро “жълто-сините” подписаха с друг сенегалски нападател – Исар Диа, който бе привлечен с 4-годишен договор от Нанси.
 
Вчера треньорът на Олимпик (Лион) Клод Пюел разкри, че Фенербахче има интерес към френския национал и нападател на клуба Бафетимби Гомис. В Лион се надяват да продадат острието, за да финансират привличането на Лоик Реми от Ница или на Пиер-Андре Жиняк от Тулуза./БЛИЦ