Бившият нападател на Арсенал Алън Смит ще пристигне у нас по случай 20-годишнината на фенклуба на лондонския клуб в България.

На 6 юни фенклубът на "топчиите" ще навърши 20 години. Сдружението на „българските артилеристи“ е първи и най-многоброен фен клуб на чуждестранен отбор в нашата страна. По повод на юбилейната годишнина от Управителния съвет на „Арсенал България“ са подготвили поредица от мероприятия, с които ще отбележат своя рожден ден.

На 6 юни, датата на която е създаден от ентусиасти през 2004 година, фен клубът организира традиционната кампания по кръводаряване във всички градове, където функционират клонове на ASCB(Arsenal Supporters Club Bulgaria) под мотото „Be a Gooner, Be a Giver!“ Тази благотворителна инициатива заема важно място в живота на фен клуба, който се ръководи от принципите да бъде в подкрепа на хората в нужда. В петък, 7 юни, стартират тържествата като в програмата са предвидени футболна викторина на тема „Арсенал през годините“ и турнир по джаги. Те ще се проведат в спортен бар „Академията“, с адрес гр. София, ул. „Ловен парк“ № 5.

В съботния ден на 8 юни, програмата за празненствата изобилства от мероприятия. Денят ще стартира с турнир по футбол на малки вратички, последван от превърналата се в любима на „българските топчии“ бирена миля със специално произведени юбилейни бири, посветени на 20-тата годишнина. Място на провеждане на съревнованията ще бъде столичния стадион „Академик“. Освен тези игри, привържениците на Арсенал организират и онлайн благотворителен търг със специални артикули, свързани с богатата история на гранда от Северен Лондон, като набраните средства ще бъдат в полза на фондация „Злато“, която подпомага деца, преборили рака.

Всичко това предшества централното събитие в програмата, а именно срещата с легендата на английския футбол от 80-те и 90-те години на миналия век, Алън Смит. По традиция ASCB канят знаково име за своите кръгли годишнини и след Дейвид Хилиър за 10-тата годишнина и Джон Лукич за 15-тата, сега в София ще гостува един от фундаменталните футболисти на Арсенал за спечелените титли на Англия през 1989 г. и 1991 г. и известен като Героя от Копенхаген през 1994 г. Алън Смит е популярен нападател, който два пъти печели „Златната обувка“ за голмайстор на английското първенство, интегрална част от великите състави на „артилеристите“ при Джордж Греъм, играл е за националния отбор на „трите лъва“, а понастоящем е водещ спортен журналист и футболен анализатор на Острова.

Срещата-разговор ще се състои в популярния софийски клуб „City stage“, като ASCB предвиждат достъп срещу билет за всеки любител на футболната игра, който желае да се докосне до магията на класическия английски футбол от 80-те години и зората на Висшата лига. Празничната вечер, ще продължи с фестивала Rocksenal v2.0 и супер групата “All of us“ , чиито лидер е финалиста от миналия сезон в „Гласът на България“ и фен на Арсенал Виктор Стамболов. От УС на „Арсенал България“ обещават един забележителен празник под мотото „Винаги напред и нагоре“ и очакват всеки, който обича Арсенал да се включи в тържествата за „20 години на Арсенал България“!

Билети за събитието може да закупите на https://epaygo.bg/1667349334.