Левият бек на Манчестър Юнайтед Алекс Телес за втори път в рамките на няколко седмици се оказа заразен с COVID-19. По този начин той се превърна в един от малкото феномени по света, които за втори път се инфектират с коронавирус. Към момента има над 54 милиона документирани случая на COVID-19, а само в няколко десетки случая се говори за повторно заразяване.

27-годишният бразилец вече пропусна четири мача на „червените дяволи“, след като в края на октомври даде положителен PCR тест. Наскоро направено ново изследване показа отрицателен резултат и това позволи на Алекс Телес да се присъедини към лагера на националния отбор на Бразилия.

Той дори влезе като резерва при победата на „селесао“ с 1:0 над Венецуела в петък в мач от южноамериканските квалификации за Мондиал 2022. След срещата стана ясно, че левият бек отново е дал положителен резултат при изследване за коронавирус.

Бразилската футболна федерация обяви, че Телес вече е извън фазата, в която може да заразява, но от съображения за сигурност всички в националния отбор са подложени на нови тестове. Ако той обаче отново даде положителен резултат, ще пропусне днешния мач с Уругвай.

Освен това защитникът ще трябва да се върне в Манчестър Юнайтед, където да изтърпи нова 14-дневна карантина. Това ще е сериозен удар по плановете на мениджъра на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер, който ще остане само с Брендън Уилямс като ляв бек, след като Люк Шоу е аут заради контузия.