Знаменитият бивш нападател на Бразилия Роналдо може да поднови кариерата си в тима на Форт Лодърдейл Страйкърс, който e участник в Северно-американската сокър лига (НАСЛ), съобщава "Естадо".

От клуба съобщиха в четвъртък, че Феномена вече е сред собствениците му. Двукратният световен шампион отбеляза, че планира да вземе активно участие в управлението на отбора.

Според изданието, 38-годишният Роналдо не е изключил варианта отново да се подвизава на терена. Той приключи впечатляващата си кариера през 2011 г., като за последно игра в Коринтианс. За Бразилия легенда вкара 62 гола в 98 мача и спечели с тима световните шампионати през 1994 и 2002 г.

Интересно е да се отбелжи, че преди няколко дни Ню Йорк Космос официално представи друга икона за свой играч - Раул. Испанецът ще отговаря и за Академията на клуба паралелно с ангажиментите си към футболния терена. А след като реши да прекрати кариерата си, ще се концентрира изцяло върху работата в школата.

В НАСЛ пък играят и двама българи. Съотборник на Раул в Космос е Стефан Димитров, а голмайстор на Тампа Бей Роудис е Георги Христов.