ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Капитанът на националния ни отбор Ивелин Попов се превърна в главно действащо лице на двубоя Кубан (Краснодар) - Криля Советов, спечелен от тима му с категоричното 4:1. Българинът се представи феноменално и със сигурност този мач е най-силният му, откакто премина в руския отбор. Попов отбеляза 2 гола, отчете се с асистенция, а освен това изработи и дузпа, която беше реализирана от негов съотборник.

Двубоят беше от 17-ия кръг на Премиер лигата, а след успеха Кубан (Краснодар) скочи на 4-ото място във временното класиране, изпреварвайки Спартак (Москва), Рубин (Казан) и Терек (Грозни). Ивелин Попов и компания имат 31 точки, с 2 по-малко от третия Зенит и с 3 зад Анжи. Лидерът ЦСКА (Москва) е с 39. И трите отбора обаче имат мач по-малко от Кубан.

Резултатът на двубоя в Краснодар беше открит от Ибрахима Балде в 18-ата минута, който засече с глава перфектно центриране на Ивелин Попов. Само 120 секунди по-късно българинът бе изведен на стрелкова позиция по диагонала сам срещу вратаря и го наказа за 2:0.

В средата на второто полувреме съотборникът на Попето Арас Озбилис си вкара автогол и така гостите намалиха резултата. В 72-ата много активният българин беше фаулиран в наказателното поле на Криля Советов и съдията отсъди дузпа, която Маркос Пицели реализира - 3:1. Десетина минути преди края Попов вкара втория си гол в мача и общо трети в руския шампионат. 25-годишният капитан на България получи топката в наказателното поле, залъга двама защитници и се разписа от малък ъгъл, оформяйки крайното 4:1 за Кубан.

След загубата Криля Советов остана на 13-ата позиция с актив от 13 точки.