Треньорът на втородивизионния холандски МВВ Маастрихт Тини Руйс и асистентът му Дик Воорн взеха решение да подадат оставки след нападение и бой от фенове на отбора, реагирали бурно по време на мача и след него от турнира за Купата на Холандия срещу третодивизионния Койк, загубен с 1:2.

На полувремето на срещата в Койк Тини Руис е бил ударен от фен, а след загубата привърженици на МВВ Маастрихт се опитали да щурмуват сградата на клуба, но са били спрени от полиция. При акцията са били ранени четирима полицаи.

Семейството на Руис, което по време на мача е било на трибуните на стадиона, е било заплашвано и е трябвало да бъде охранявано от полиция. От съображения за сигурност МВВ Маастрихт дори се принуди да не проведе тренировката си, предвидена за четвъртък.

„При това насилие от феновете не мога да нося отговорност и да продължа работата си като старши треньор. Когато е застрашена сигурността на моето семейство, се отказвам от всичко останало”, сподели Руис след оттеглянето си.

„Това, което се е случи на Тини и Дик Воорн, е много трагично. Ужасно е за тях и семействата им. Съжаляваме за тяхното напускане”, заяви пък босът на МВВ Маастрихт Паул Ринкенс.

Полицията в Маастрихт не изключва възможността за арести, като в момента се преглеждат наличните видеозаписи за разпознаване на феновете, участвали в безредиците и атаката срещу треньора.