Мачът от Група „В“ на Шампионската лига между Андерлехт и Байерн (1:2) в сряда вечерта започна с няколко минути закъснение, за да може домакините да почистят терена на стадион „Констан ванден Сток“ в белгийската столица.

Причината е, че феновете на германския гранд обсипаха игрището с фалшиви пари. Това беше част от техния протест срещу високите цени на билетите за привържениците на гостуващия отбор за мача в Брюксел.

Андерлехт пусна пропуските за феновете на Байерн на цена от 100 евро. Германският клуб пое 30% от цената и така привържениците трябваше да плащат по 70 евро.

На стадиона в Брюксел запалянковците на баварците опънаха и банер с надпис: „Най-накрая удовлетворихте ли алчността си? 100 евро?“.

Протестът в белгийската столица беше предшестван и от такъв по време на домакинския мач на Байерн срещу Аугсбург (3:0) в събота. Тогава привържениците на мюнхенския гранд показаха знаме, на което бяха изрисувани президентът на УЕФА Александър Чеферин и членът на управата на Андерлехт Михаел Вершуерен, които изтискват фен на Байерн като пране, от което вместо капки вода капят монети.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА