Тампа Бей Роудис завърши наравно 2:2 като гост на Отава Фюри в мач от 21-ия кръг на Северно-американската сокър лига (НАСЛ). Георги Христов изигра поредния си цял мач за гостите, а преди началото на двубоя имаше сериозен повод за усмивки.

Българско семейство, симпатизиращо на "Левски" и установено в канадската столица, поздрави и се снима с нападателя. Този момент беше отбелязан и от пресслужбата на тима от Флорида. Както е известно, пловдивчанинът носи екипа на "сините" от 2008 до 2010 година.

Иначе домакините поведоха с 2:0 чрез Пауло Жинуор в 18-ата и Оливър в 31-ата минута. Само две по-късно обаче Роудис намали благодарение на Тамика Мкандауире. В герой за Тампа Бей се превърна Дарвин Еспинал, който в 87-ата се възползва от пас на Стефан Антониевич и вкара за крайното 2:2.

През втората част Христов можеше да се разпише, но негов удар на втора греда беше отразен блестящо от вратаря на Отава.

След това равенство канадците остават лидер през есента с 21 точки от 10 мача. Тампа Бей пък е на последната 11-а позиция с 8. В комбинираното подреждане Отава е втори с 32 т. от 20 изиграни двубоя. Роудис пък е пети с 27 т. от 20 срещи.