Няколко привърженици на Тотнъм намериха любопитен начин да подкрепят Байерн в днешния финал на Шампионската лига срещу Челси. Те си направиха подобие на традиционни баварски носии в цветовете на “шпорите”.
 
Феновете на тима от “Уайт Харт Лейн” днес стискат палци за Байерн, тъй като победа на Челси ще означава, че Тотнъм няма да играе в Шампионската лига наесен.
 
През 2005 г. Ливърпул спечели ШЛ, но не финишира в Топ 4 на класирането. Това постави казуса дали “червените” ще могата да защитават трофея си. Заради това УЕФА въведе специално правило, че ако носителят на купата не се класира за следващия сезон на турнира чрез първенството, той ще заеме мястото на последния отбор, спечелил квота чрез класирането.
 
Челси финишира шести във Висшата лига, а Тотнъм заема четвъртото място – последната позиция, даваща право на участие в Шампионската лига. Затова при триумф в Мюнхен тази вечер “сините” ще заемат мястото на “шпорите”.
 
“Това е най-важният мач на Тотнъм за сезона, а тимът дори не играе в него. Всички фенове на “шпорите” по света днес ще стискат палци за Байерн. Затова решихме със специалните костюми да внесем малко германски дух в нашата подкрепа”, заяви Алекс Блейк.