Полицията в Копенхаген задържа четирима фенове на ЦСКА (Москва). Това се случи в датската столица след непредвидено кацане на самолета, в който бяха ултрасите, пътуващи за Манчестър. Там на “армейците” им предстои мач от 4-ия кръг на Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Полицаите влезли в самолета и задържали шестима от руските фенове. След известно време двама от тях се върнали и седнали по местата си. Останалите им “колеги” обаче останаха да пренощуват в местен полицейски участък. Засега не са известни причините за арестите.

Както е известно, преди две седмици Дисциплинарната комисия на УЕФА реши да наложи наказание на ЦСКА (Москва), в чийто редици е българският национал Георги Миланов. Руският шампион трябва да закрие част от стадион "Арена Химки" за следващия си домакински мач от Шампионската лига срещу Байерн на 27 ноември (сряда) от 21:45 часа българско време.

Решението идва след разследване на поведението на феновете на ЦСКА по време на мача срещу Манчестър Сити (1:2) на 23 октомври, когато след края на срещата халфът на гостите и национал на Кот д’Ивоар Яя Туре се оплака, че е бил подложен на расистки обиди от трибуните.