Фенове на Коринтианс налетяха да бият звездата на отбора Алешандре Пато. Инцидентът се случи на тренировъчната база на клуба, съобщи Datasport. Ултрасите били недоволни от слабите резултати на любимия си тим в последно време и от представянето на Пато.

Бившият голмайстор на Милан има контракт до 2016 с Коринтианс, а цената му е 15 милиона евро. Пато е най-скъпият трансфер в историята на “коринтяните”. Той беше закупен от Милан за 15 милиона евро. Досега за тима бившият бразилски национал има 53 мача и 16 гола. През октомври Алешандре приживя друго нападение. Ултрасите не могат да простят на нападателя пропуска, който направи от дузпа той по време на 1/4 финала за Купата на Бразилия срещу Гремио (0:0, 2:3 дузпи). 24-годишният стрелец пробва да копира легендарното изпълнение на чеха Антонин Паненка, но опитът му бе неуспешен.

Пострадаха и служители на администрацията на Коринтианс. Мобилните телефони на трима от тях бяха откраднати от разбеснелите се фенове, за да не позвънят на полицията. Друг служител пък беше пребит. Ръководството на Коринтианс осъди вандалската атака на официалната странаца на клуба.