ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Аржентина победи Ямайка с 3:0 в контролна среща, играна в американския град Харисън (щат Ню Джърси). Лионел Меси започна мача като резерва, но се отличи с два гола за успеха и на два пъти в течение на двубоя беше атакуван от нахлули на терена фенове, които искаха снимка с него. Успехът удължи серията на „гаучосите“ от 35 поредни мача без загуба за последните три години.

Хулиан Алварес откри резултата в 13-ата минута. Меси вдигна трибуните на крака в началото на второто полувреме, когато започна да загрява край страничната линия. Шесткратният носител на „Златната топка“ влезе в игра в 56-ата минута и с двете си попадения увеличи актива си от 90 гола за Аржентина в рамките на 164 мача. Това беше 17-ата среща, в който той се разписва повече от веднъж за националния си отбор.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Девет минути след появата си на терена Меси видя как фен, нахлул на терена за снимка с него, беше съборен в краката му. В 86-ата минута 35-годишната футболна звезда удвои аванса на Аржентина, когато се разписа с удар от около 20 метра. Веднага след това на игрището влезе гол до кръста фен, който поиска нападателят на ПСЖ да се разпише на гърба му. Лионел Меси тъкмо беше започнал с автографа си, когато пристигнаха трима от гардовете на стадиона и го отведоха.

Три минути след това Меси вкара втория си гол в мача. Той беше съборен от Ейдриън Мариапа пред наказателното поле, сам изпълни прекия свободен удар и прати топката във вратата. Това е неговият девети гол от фаул за Аржентина. В рамките на няколко дни футболната звезда се разписа четири пъти за националния си отбор, след като преди беше точен два пъти и за успеха над Хондурас с 3:0.

АРЖЕНТИНА – ЯМАЙКА 3:0
1:0 Алварес (13), 2:0 Меси (86), 3:0 Меси (89)

Аржентина: Е. Мартинес, Монтиел (79-Молина), Ромеро, Отаменди, Талиафико, Макалистър (71-Де Паул), Г. Родригес (55-Е. Фернандес), Ло Селсо, Да Мария (78-Лисандро Мартинес), Алварес (78-Корея), Лаутаро Мартинес (56-Меси)

Ямайка: Блейк, Браун (79-Парис), Лау, Мариапа, Бел, Бейли, Морисън, Джонсън, Де Кордова-Рийд, Антонио (87-Лоу), Никълсън (70-Грей)

Харисън, „Ред Бул Арена“
Съдия: Марко Антонио Ортис (Мексико)
Жълти картони: Морисън (Ямайка)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК