Феновете на футболните отбори винаги са стриктни какви ги вършат собствениците на любимите им клубове. Ако привържениците видят нещо нередно или не са доволни от действията на силните хора, то запалянковците винаги измислят начин как да покажат недоволството си или предприемат протест под една или друга форма. 

Едно такова скорошно несъгласие е повече от любопитно. Фенове на Лацио поставиха кутия върху кофа за боклук в планинската местност Ауронцо ди Кадоре, където римските "орли" се подготвят за началото на новото първенство.

Неодобрението на привържениците идва поради факта, че след края на последния сезон тимът от столицата остана без любимците на феновете Луис Фелипе, Фелипе Андерсон и Чиро Имобиле. В допълнение за капак на протестиращите идва и изказване на президента на клуба Клаудио Лотито, който каза, че ако запалянковците искат гръмки трансфери и големи имена да пристигнат на "Олимпико", то трябва да се започне да се събират пари.

"Феновете искат големи имена? Нека дават пари. Какво направи Имобиле миналия сезон? Все едно да спреш кола на улицата. Философията на футбола в днешно време е друга. Изискват се способност за бягане и решителност. Грешно е да се говори за личности", допълни още Лотито.

Към момента Лацио има няколко нови играчи. Сред тях са Лум Чауна, идващ от втория отбор на президента Лотито Салернитана, Тижани Нослин от Фортуна Ситард и Фисайо Деле-Баширу, който пристига под наем.

През миналия сезон Лацио завърши на седмо място с 61 точки, на 2 по-малко от градския съперник Рома и ще играе в Лига Европа.