Основното събитие в Кипър е прекратеният мач между Ермис и Анортозис, чийто треньор е Станимир Стоилов. Както е известно, заради феновете на гранда от Ларнака, съдията прекрати двубоя при резултат 2:1 в полза на Ермис. Очаква се Анортозис да понесе служебна загуба с 0:5, а освен това клубът да бъде глобен солидно. Всичко това се случи в петък, два дни преди 100-годишнината на Анортозис.

3_1.jpg

Местните медии съобщават, че двубоят е започнал с 5-минутно забавяне заради хвърлени факли от страна на феновете на гостите от Ларнака. Реферът прекратил на два пъти двубоя през второто полувреме, след като агитката на Анортозис обсипала терена със сигнални ракети, седалки, бутилки и други предмети.

4.jpg

След победния гол на домакините от Ермис публиката съвсем обезумяла и изпочупила ограждението на сектора за гости. Екшънът продължил извън пределите на стадиона, където феновете замеряли полицаите. Ранени са 14 представители на органите на реда, потрошени са 8 патрулни автомобила. 13 от полицаите са с леки наранявания, а един е останал за лечение, тъй като има мозъчно сътресение./БЛИЦ

6.jpg
7.jpg