Привържениците на Арсенал са твърдо против това техните любимци да направят шпалир на Манчестър Юнайтед по време на дербито между двата отбора на "Емиратс" тази неделя от 18:00 часа българско време. Ако това все пак се случи, феновете на „артилеристите” заплашват да обърнат гръб към терена в знак на протест.

"Червените дяволи" спечелиха и на теория рекордната си 20-а шампионска титла след домакинската победа над Астън Вила (3:0) в началото на седмицата след хеттрик на Робин ван Перси. В следващия кръг те гостуват на Арсенал, като по традиция домакинът посреща новия шампион с аплодисменти и шпалир. Юнайтед направи това с "артилеристите" през 1991 година и с Челси през 2005 година. "Сините" от Лондон им върнаха жеста през 2007 на "Стамфорд Бридж".

В по-големите форуми на феновете на „топчиите” се появиха призиви за бойкот срещу всякакви прояви в чест на новия шампион на Англия. Освен това привържениците се готвят да направят „ужасяващо" посрещане на голмайстора на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси, който през миналото лято напусна "Емиратс" и облече екипа на „червените дяволи".

"Ван Перси ще получи ужасяващо посрещане. Всяко негово докосване ще бъде посрещано с освирквания, защото никой не може да му прости начина, по който напусна. Клубът стоеше зад него в продължение на седем години, когато той непрекъснато бе контузен. След това направи един добър сезон и изведнъж поиска да си тръгне. Липсата на лоялност у него ни разстрои”, сподели един от феновете на Арсенал Пийт Ууд.