Феновете на Арсенал написаха отворено писмо до мениджъра на клуба Арсен Венгер.Привържениците обаче насочват писанията си изцяло към следващия сезон, като съветват французина да харчи пари за нови попълнения и да изгони от клуба част от играчите.

Писмото до Венгер от феновете:
Ако искате да си върнете доверието преди новата кампания, има няколко неща, които трябва да направите. Първото не е непознато - да похарчите пари за нови попълнения. Миналото лято Арсенал бе единственият клуб във Висшата лига, който не взе полеви играч. Ако следващият сезон е вашият последен в клуба с оглед на изтичащия ви договор, използвайте целия наличен ресурс, за да атакувате титлата.

Понякога изглежда сякаш се чувствате виновен да бръкнете в касата на клуба. Въпреки това, сега сме в такава просперираща позиция, че трябва да сме в състояние да харчив, без никакви значителни последствия.

Това зависи и от вашата проницателност на пазара. Сега феновете не искат нищо повече от това да видят как тези трудно спестени пари се харчат. Вашата награда трябва да бъде свободата да привлечете таланти от световна класа.

Това може да е свързано с раздялата с някои от настоящите играчи - така да бъде. През лятото трябва да сте безмилостен.

Вашата лоялност към някои играчи е похвална, но това може да е грешка. Вашето желание да запазите отбора относително компактен може и да е верен, но това може и да ви принуди да замените някои от сегашните футболисти.

Продажбата на състезатели като Тио Уолкът би била знак, че вече няма да се толерира посредствеността.

За 10 години той имаше достатъчно време да докаже, че може да оправдае очакванията и доверието. Вместо да им се предлагат нови изгодни договори, на вечните неудачници трябва да бъде посочена вратата.

В момента атмосферата на стадиона е почти токсична. Ако Арсенал иска да има шанс през следващия сезон, се нуждае от единение и феновете да вярват както в мениджъра, така и в отбора. Ако искате да обедините привържениците, трябва да покажете желание за промяна.

Може да сте убеден, че ще останете начело и след този сезон, но следващият може да ви е последен. Всеки фен иска да вярва, че това ще е една славна раздяла и триумфален край.

Вашата задача е да ни дадете повод да вярваме. Зависи от вас, Арсен."

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!