Ръководството на Байерн реагира на освиркванията, които Ариен Робен получи от феновете на тима по време на контролата с Холандия (3:2), играна късно снощи на „Алианц Арена” в Мюнхен. Робен влезе като резерва в състава на „лалетата” и към края на мача бе освиркан от трибуните. Причината най-вероятно е пропуснатата дузпа в загубения финал на Шампионската срещу Челси (3:4 сл. дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията).

„Тази сутрин получихме много реакции на наши фенове, които искат да се извинят на Ариен Робен от името на онези, които го освиркваха”, заяви един от босовете на баварците Карл-Хайнц Румениге.

„Някои привърженици бяха разочаровани, че Ариен излезе да играе за националния тим на Холандия, а не за Байерн само 3 дни след загубения финал в Шампионската лига. Никой обаче няма право да освирква нашите играчи. Ариен Робен също като всички останали играчи, фенове и приятели на Байерн е дълбоко разочарован на незаслужената загуба с дузпи срещу Челси. В стила на Байерн и неговите фенове е да се подаде ръка на този, който е на земята и да му се помогне. Точно така, както по-голяма част от тези 33 000 зрители го направиха във вторник вечер по време на мача с Холандия”, допълни вицепрезидентът на Байерн.