Напрежението в Борусия (Дортмунд) се покачва с всеки изминал мач и феновете вече започнаха да губят търпение. Голяма част от привържениците напуснаха „Сигнал Идуна Парк” далеч преди последния съдийски сигнал при домакинската загуба от Аугсбург с 0:1 снощи, а други фенове реагираха гневно с освирквания и обиди.

Бранителят Матс Хумелс и вратарят Роман Вайденфелер се опитаха безуспешно да успокоят страстите, качвайки се на оградата на сектора с най-верни ултраси на „жълто-черните”. Треньорът Юрген Клоп и нападателите Чиро Имобиле и Пиер-Емерик Обамеянг пък наблюдаваха безмълвно отстрани.

„Когато след 19-ия кръг си на това място, това е безочие да нямаш разбиране за реакцията на феновете. Ситуацията е по-лоша от всяка, каквато сме преживявали досега”, коментира по-късно Хумелс.

„Тази вечер може да бъдем упрекнати във всичко и всичко е напълно легитимно. Трябва да покажем повече смелост и реакция във Фрайбург”, допълни пък наставникът Юрген Клоп.

Борусия (Дортмунд) няма отбелязан гол от началото на годината и след 19 кръга е на последното място във временното класиране в Бундеслигата с едва 16 точи. Европейският клубен шампион от 1997 година гостува на 15-ия в подреждането Фрайбург в следващия кръг.