Тимът на Сиена разгроми с 4:1 като гост Дженоа в среща от 34-ия кръг на италианската Серия "А". В 17-ата минута Франко Бриенца откри резултата, а след 2 минути Матиа Дестро удвои. В 37-ата минута Бриенца отбеляза втория си гол в мача, а след още 3 минути резултата вече бе 0:4. Това вбеси феновете на домакините. Те се побесняха, хвърлиха сигнални ракети на терена и нахлуха на игрището.

Играта бе подновена след около 40-минутна пауза, в която се случиха доста странни неща. Феновете на Дженоа поискаха фланелките на играчите на своя отбор. Капитанът на "грифоните" Марко Роси започна да събира фланелките на съотборниците си, отиде при феновете и понечи да им ги даде, но в крайна сметка до това не се стигна. Нападателят на Дженоа Джузепе Скули разпалено разговаряше с феновете, особено с един от тях. Футболистът не искаше да дава на привържениците фланелката си и изглежда успя да убеди тифозите да се откажат от идеята си. Марко Роси се върна в центъра на игрището и играчите на Дженоа облякоха фланелките си.

След около 40-минутен хаос, срещата бе подновена, а домакините дори стигнаха до почетно попадение - автогол на Кристиан Дел Гросо в 79-ата минута.

След загубата генуезци се намират на 17-а позиция в класирането и са само на точка от зоната на изпадащите. Сиена е на 10-о място с 42 точки и може да диша спокойно.