Феновете на Рома разкриха, че за трети път поред ще бойкотират предстоящото в неделя дерби срещу Лацио. Най-твърдо ядро на тифозите на „вълците“, което заема „Curva Sud“ (южната трибуна) на стадион „Олимпико“, протестира срещу мерките за сигурност на мачовете в Италия. Според тях те унищожават традиционната фенска култура.

Ултрасите на Рома се бесни на властите, които поставиха огради, които разделят „Curva Sud“. Според феновете огражденията пречат на гледката към терена и разделят групи от хора, които преди това са седели заедно на мачовете. Тифозите недоволстват и срещу забраните да развяват своите знамена и заради налаганите глоби за заемане на грешни места на трибуните.

Вместо посещение на дербито на „Олимпико“ организираните фенове на Рома канят своите съмишленици да гледат заедно мача на огромен екран, инсталиран в спортна зала.

От друга страна феновете на Лацио, които бойкотираха предишното дерби през март, ще прекратят своя протест и се очаква да заемат мястото си на стадиона. Според италианските медии тяхната трибуна вече е разпродадена.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!