Феновете на Сампдория организираха протест пред клубния тренировъчен комплекс “Болиаско” и призоваха за оставката на треньора Алберто Кавазин.
 
Тимът от Генуа, който предишния сезон завърши на четвърто място и игра квалификации за Шампионската лига, попадна сред изпадащите в Серия “А” след загубата с 0:3 от Милан през уикенда. Това бе 12-ата загуба за тима в 17-те мача от началото на година.
 
Тифозите скандираха обиди към Кавазин и играчите и призоваха нападателя Масимо Макароне за по-голяма отдаденост към каузата на отбора.
 
Това бе вторият протест на феновете в последните дни. В неделя ултрасите нападнаха клубния автобус при завръщането му от Милано. Маскираните ултраси атакуваха превозното средство с камъни и бухалки и счупиха предното стъкло. Те отправиха смъртни заплахи към играчите, ако Сампдория изпадне.
 
Алберто Кавазин е начело на тима от пет мача. Той наследи на поста уволнения на 7 март Доменико ди Карло.  Под ръководството на Кавазин генуезците спечелиха едва една точка и загубиха три мача срещу преки конкуренти за оставане в Серия “А”. Две от тези поражения бяха като домакин.
 
Преди Коледа Сампдория бе в средата на таблицата с възможност за класиране в местата, даващи право за класиране в евротурнирите. Президентът Рикардо Гароне обаче реши да продаде нападателната двойка Антонио Касано и Джампаоло Пацини, съответно на Милан и Интер.
 
След това тимът има трудности с отбелязването на голове, като вкара само 8 попадения в 17 мача. Презе есента “блучеркиати”, с Касано и Пацини в състава си, бяха реализирали 18 гола в 16 срещи./БЛИЦ