Станимир Стоилов влезе в ролята на доставчик на футболни обувки за Христо Стоичков по време на специалния турнир на футболни легенди, който се проведе през уикенда в Казахстан като част световното изложение ЕКСПО 2017 в Астана. Както БЛИЦ СПОРТ още вчера писа, Стоичков не успя да спечели турнира, тъй като загуби финала от Русия и получи трофея за второто място.

Мъри, който превърна Астана в хегемон в казахстанския футбол и редовен участник в евротурнирите, снабди Камата с бутонки, след като Стоичков се видя принуден от възгласите на феновете да влезе в игра. Той не беше подготвен и тук дойде помощта на Мъри. „Не са златни обувки, но ти вече си имаш такива и затова ще играеш с бели“, заяви Мъри Стоилов, цитиран от „Труд“.

Христо Стоичков беше записан като треньор на Отбора на звездите и затова екипът с №8 носеше узбекистанската легенда Муксин Мухамадиев. Българската суперзвезда на световния футбол пък играеше без номер.

В съблекалнята на Астана Камата се снима със Станимир Стоилов и българския му асистент Цанко Цветанов, с които беше съотборник в националния отбор. Мъри представи на Стоичков и треньора на вратарите на казахстанския шампион Евгений Набойченко, който през 1998 година като страж на узбекистанския Копедаг спаси дузпа на българина, която беше с цената на последен модел Мерцедес. Това беше по времето, в което Христо Стоичков игра два мача за Ал Насър и имаше обещание от местен шейх да бъде премиран с германски автомобил.

Снимки: в. "Труд"