Феновете на футбола ще се видят в истинско чудо по време на предстоящия Шампионат на Африканските нации, който ще се проведе в Камерун в периода 16 януари – 7 февруари 2021 г.

Причината за това решението на селекционера на Гвинея за турнира Мохамед Бангура. Той обяви списък с 30 играчи, от които 11 носят фамилията Камара. Това ще създаде големи затруднения за зрителите и коментаторите на мачовете. Още повече, че двама от тях имат и еднакво първо име – Мохамед. Няма яснота дали има роднинска връзка между всичките съфамилници или поне между някои от тях.

В листата фигурират трима вратари, четирима защитници, двама халфове и двама нападатели с фамилия Камара. Вратарите са Муса Камара, Секуба Камара и Мохамед Камара.

Сред защитниците попаднаха Наби Камара, Абу Манге Камара, Абдулайе Наби Камара и Мохамед Камара. При халфовете са Исмаел Камара и Морлайе Камара, а сред нападателите попаднаха Ибрахима Сори Камара и Усама Камара.

Шампионатът на Африканските нации е сравнително нов турнир. Организира се през две години и сега предстои шестото му издание. Характерното за него е, че отборите участват само с играчи от вътрешното си първенство. Гвинея е в Група „D“ на турнира в Камерун, където ще играе със Замбия, Намибия и Танзания.

Трябва да се отбележи, че Мохамед Бангура е начело само на гвинейския национален отбор, съставен от играчи от вътрешния шампионат. Селекционер на представителния тим на страната е бившият френски национал Дидие Сикс.