От 33 години насам феновете по английските стадиони нямат право да употребяват алкохол на трибуните, а това правило не е по вкуса на повечето от привържениците. Клубове от втора и трета дивизия настояват за отмяна на тази забрана. Сред най-активните в кампанията са изпадналият от елита вече до Лига 1 Съндърланд и последният към момента в Чемпиъншип Ипсуич.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Черните котки“ аргументират позицията си с това, че правилото дискриминира феновете. Ако по време на концерт те могат да изпият по една бира, то на домакинствата на Съндърланд това не е разрешено.

Алкохол може да се пие на стадионите в Англия само преди началото на мачовете и между полувремената, но не и на трибуните. Дълги години алкохолът е считан за една от причините за трагедията на стадион „Хилзбъро“ в Шефилд на 15 април 1989 година, когато 96 фенове на Ливърпул загиват по време на мач срещу Нотингам. През 2012 година се стига до заключението, че алкохолът не е играл никаква роля при тогава и несправедливо е бил сочен като косвена причина за катастрофата.

Въпреки всички аргументи според британските медии отговорните за това органи изглежда все още не са готови да отменят съществуващата забрана.