Фернандо Торес остана извън състава на Испания за контролата с Венецуела на 29 февруари. Педро и защитникът Раул Албиол също не попаднаха в списъка на Висенте дел Боске. Селекционерът уточни, че това не е окончателният му избор и заяви, че ще следи нападателите в следващите месеци, за да види дали ще са готови за участие на Евро 2012.

Торес е основна фигура в състава от 2004 година и реализира победния гол за Испания срещу Германия на финала на предишното европейско първенство. Слабата му форма в Челси се отрази на представянето му в националния тим и той няма гол за “Ла Фурия” от септември 2010 година.

Срещу Венецуела Дел Боске ще разчита на нападателя Роберто Солдадо (Валенсия), голямата изненада е включването на 19-годишния атакуващ халф на Атлетик (Билбао) Икер Муниаин.

Съставът на Испания
Вратари: Икер Касиас (Реал Мадрид), Виктор Валдес (Барселона), Пепе Рейна (Ливърпул)
Защитници: Алваро Арбелоа и Серхио Рамос (Реал Мадрид), Карлес Пуйол и Жерар Пике (Барселона), Жорди Алба (Валенсия), Андони Ираола и Хави Мартинес (Атлетик Билбао)
Халфове: Шаби Алонсо (Реал Мадрид), Шави, Франсеск Фабрегас, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста и Тиаго Алкантара (Барселона), Хуан Мата (Челси), Санти Касорла (Малага), Давид Силва (Манчестър Сити), Хесус Навас (Севиля)
Нападатели: Фернандо Йоренте и Икер Муниаин (Атлетик Билбао), Алваро Негредо (Севиля) и Роберто Солдадо (Валенсия)