Испанският национал Фернандо Торес подписа договора си с Челси минути преди затварянето на зимния трансферен прозорец и така бе счупен трансферният рекорд на Острова. На личния си сайт „Ел Ниньо” сподели, че е парафирал контракт с Челси за 5 години и половина до лятото на 2016 година. Новината бе потвърдена и от официалния сайт на Челси, в който не се споменава нищо за трансферната сума.

"Много се радвам за този трансфер. Радвам се за новите си съотборници, с които ще бъдa до края на този сезон, а и нядявам се за много години напред. Знам, че тук има страхотни играчи и ще трябва да работя усилено, за да си спечеля титулярно място. Надявам се да вкарам много важни голове и да спечеля феновете на отбора", заяви Торес пред официалния сайт на новия си тим минути след подписването на договора.

Според последните информации Челси са платили за Торес 50 милиона паунда, което бие рекорда на платените от Ливърпул на Нюкасъл 35 милиона паунда за нападателя Анди Керъл, който подписа официално с „мърсисайдци” за 5 години и половина до лятото на 2016 година.

По-рано „мърсисайдци” обявиха официално, че са приели офертата на „сините” от Лондон за испанския голмайстор и остава само той да уговори личните условия с новия си клуб, след като премина медицински изследвания в Лондон.

В същото време контракта си със „сините” от Лондон подписа и бразилският бранител Давид Луис, който идва от Бенфика (Лисабон). Информацията е потвърдена с официално съобщение от лисабонския клуб. Според медиите, трансферната сума се образува от 17,1 милиона паунда, които Челси плаща на „лисабонските орли”, както и с полузащитника Неманя Матич, чиято цена се оценява на още 4,5 милиона паунда. /БЛИЦ