Фернандо Торес предупреди съотборниците си, че това трябва да е сезонът на Ливърпул, в който отборът трябва да спечели титлата.

"Трябва да е този сезон. Няма място за повече извинения. Имаме опит и ако не донесем титлата на "Анфийлд", аз няма да изразявам повече оправдания в края на сезона", заяви испанският голмайстор.

25-годишният испански национал е убеден, че Рафаел Бенитес притежава достатъчно силен тим, за да може мърсисайдци да завършат на първо място.
 
"Няма нужда да се развиваме в сравнение с миналия сезон, за да спечелим титлата. Има нужда от малко подобряване, за да дадем на феновете и играчите титлата, която искат от толкова много години. Това е най-добрият отбор на Ливърпул от години. Сега е нашето време. Второто място просто не е достатъчно за мен вече", допълни Торес.

Фернандо коментира и предстоящия старт на сезона, в който Ливърпул гостува на Тотнъм. Според него точно тези мачове са изключително важни за спечелването на титлата.

"След като Хари Реднап пое отбора миналия сезон, Тотнъм показа много качества, но по-важно демонстрира постоянство. Ние трябва да превърнем равенствата в победи на места като "Уайт Харт Лейн". Ако печелим такива мачове два или три пъти през сезона, това ще бъде достатъчно за титлата. Тотнъм има добри защитници, но аз се чувствам в отлична форма и готов да вкарвам голове. Добрият старт е важен. Не искаш да гониш останалите от първия кръг. За мен това е двубой, която трябва да приемем като задължителен за спечелване. Всичко друго ще е разочарование за нас", коментира Фернандо.

Нападателят е наясно, че истинският тест ще е края на сезона: "Първите три четвърти от сезона са въпрос на талант и възможности, но победител става отборът, който може да се справя с напрежението в последната четвърт. Манчестър Юнайтед знае как да се справя с напрежението. В това ние трябва да напреднем този сезон", завърши Торес./БЛИЦ