Шампионът Фейенорд, Аякс и ПСВ Айндховен записаха убедителни победи в срещите си от третия кръг на холандската Ередивизи.

Фейенорд се утвърди на лидерската позиция след домакинска победа над Вилем II с 5:0. Тоорнстра (13, 20) вкара два гола след асистенции на Дикс, а по един гол добавиха Бергхуйс (16), Де Вилхена ((39) и асистиралият му Боетюс (80-дузпа). Така шампионите събраха пълен актив от 9 точки и са лидери с най-добра голова разлика. Гостите от Тилбург са на дъното без спечелена точка.

ПСВ Айндховен също е с пълен актив, след като срази гостуващия Рода с 2:0. Головете за успеха на „филипсите” реализираха Юрген Локадия (9) след пас на Ван Хинкел и мексиканецът Хирвинг Лозано (24). Той е първият играч в историята на клуба, който вкарва във всеки един от първите си три мача за тима. Така ПСВ е втори с 9 точки, а „миньорите” от Керкраде са 16-и без нито една спечелена точка.

Аякс пък спечели с 2:0 при визитата си на новака ВВВ Венло след голове на Ван де Беек (55) и Давид Нерес (70). Грандът от Амстердам е шести със 6 точки, а ВВВ Венло е осми със същия актив и по-лоша голова разлика.

Резултатите от третия кръг на Ередивизи:
От петък
НАК Бреда – Спарта Ротердам 2:2
От събота
Витес – АЗ Алкмаар 1:2
АДО Ден Хааг – Хееренвеен 1:2
ПЕК Цволе – Твенте 2:0
Хераклес – Екселсиор 2:2
От неделя
Фейенорд – Вилем II 5:0
ВВВ Венло – Аякс 0:2
ПСВ Айндховен – Рода 2:0
Грьонинген – Утрехт 2:1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ: 1.Фейенорд – 9 точки, 2.ПСВ Айндховен – 9, 3.ПЕК Цволе – 7 и др.