Италианецът Грациано Пеле вкара два гола през второто полувреме и донесе на Фейенорд победата с 2:1 над Грьонинген в мач от 18 кръг на Еридивизи. С този успех грандът от Ротердам измести Витес от четвъртото място в класирането.
 
Първото полувреме не предложи интересни моменти пред двете врати, но 13 минути след почивката Пеле откри резултата след центриране на Джорди Класи от корнер. В 77-ата минута защитникът Върджил ван Дайк изравни, но 10 минути по-късно Пеле се разписа с удар от малък ъгъл.
 
Шампионът Аякс е трети заради по-добра голова разлика от Фейенорд. Тимът от Амстердам направи нулево равенство с Утрехт, след като спечели предишните си шест мача. Сим де Йонг, Дерк Бьоригтер и Виктор Фишер пропуснаха голови възможности за шампионите.
 
Утрехт, който няма загуба от Аякс вече шест поредни мача за първенство, завърши мача с 10 души, след като в края Дейв Булхуйс получи втори жълт картон. Голямото дерби между Аякс и Фейенорд на 20 януари ще реши третото място в класирането.
 
Вилем ІІ завърши първата половина на сезона в дъното на класирането с едва 12 точки, въпреки че направи нулево равенство със съседите от Валвайк.
 
ХОЛАНДИЯ, ЕРЕДИВИЗИ, 18 КРЪГ
На 21 декември (петък)
АЗ Алкмаар – Твенте 0:3
На 22 декември (събота)
Хееренвеен – Витес 2:1
Хераклес – Цволе 1:1
АДО Ден Хааг – НЕК Наймеген 2:0
НАК Бреда – ПСВ Айндховен 1:6
На 23 декември (неделя)
Утрехт – Аякс 0:0
Валвайк – Вилем ІІ 0:0
Фейенорд – Грьонинген 2:1
 
Предстоящи
На 24 декември (неделя): ВВВ Венло – Рода
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ПСВ АЙНДХОВЕН 40, 2.Твенте 40, 3.Аякс 37, 4.Фейенорд 37, 5.Витес 35 и др.