Фейенорд срази Лацио с 3:1 на препълнения до краен предел стадион „Де Кайп“ в мач от третия кръг в група „Е“ на Шампионската лига. 

Домакините имаха инициативата през целия мач и Сантиаго Хименес вкара в 25-ата минута, но след проверка с ВАР голът не бе зачетен. Шест минути по-късно обаче мексиканският нападател все пак даде аванс на Фейенорд след груба грешка на Николо Казале и подаване на Матс Вифер.

Първият точен удар за Лацио дойде в 34-ата минута, когато Фелипе Андерсон центрира от дясното крило към точката за изпълнение на дузпа, където се извиси Луис Алберто, за да стреля с глава, но Джъстин Байлоу отрази.

Рамиз Зеруки удвои преднината на своя тим в края на първото полувреме след асистенция на Калвин Стенгс.

Лацио имаше златна възможност да върне едно попадение в 57-ата минута, когато Матиа Закани се спарви с Маркос Лопес отдясно и навлезе в наказателното поле. Лявото крило на римските "орли" подаде успоредно на голлинията, където Тати Кастеянос трябваше само да чукне топката във вратата, но я прати над напречната греда.

В 74-ата минута Сантиаго Хименес се оказа на правилното място в точния момент, за да прати топката за трети път във вратата на Лацио, а Педро вкара почетното попадение за римските „орли“ от дузпа в 83-ата минута, отсъдена за нарушение Маркос Лопес срещу Тати Кастеянос.

След този успех ротердамци оглавяват временното класиране с 6 точки, докато римските "орли" са трети с 4 пункта.

ФЕЙЕНОРД – ЛАЦИО 3:1
1:0 Сантиаго Хименес (31), 2:0 Рамиз Зеруки (45+2), 3:0 Сантиаго Хименес (74), 3:1 Педро (83-дузпа)