Джон Гуидети вкара хеттрик за Фейенорд при победата на големия съперник Аякс в мач от 19 кръг на Ередивизи. Това бе първата победа на тима от Ротердам над гранда от Амстердам в последните 6 години.
 
Аякс доминираше в началните минути и откри резултата в 18-ата минута, когато Кристиан Ериксен завърши контраатака. В 30-ата минута Гуидети бе фаулиран от Ян Вертонген в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа. Четири минути преди почивката той даде аванс на Фейенорд с второто си попадение в мача.
 
Ранен гол в началото на втората част на Отман Бакал изглежда гарантираше победата на тима от Ротердам, но 10 минути преди края Дмитри Буликин върна надеждите на гостите, възползвайки се от грешка на вратаря Ервин Мулдер.
 
В 82-ата минута Гуидети, който е под наем от Манчестър Сити, вкара третия си гол и общо 14-и за сезона, за да донесе на Фейенорд победата в дербито.
 
ПСВ Айндховен е лидер в класирането с 41 точки, две повече от АЗ Алкмаар, който вчера загуби с 0:2 от Рода. Аякс остана четвърти с 34 точки, но само заради по-добра голова разлика от Хееренвеен и Фейенорд.