Затъналият в криза през този сезон холандски гранд Фейенорд успя да подсили редиците с доказан голмайстор в лицето на Сьорен Ларсен. Датчанинът идва от френския Тулуза и ще играе в тима от Ротердам под наем до края на настоящия сезон.

Нападателят, който в своята кариера е играл още за немските Шалке 04 и Дуисбург, е взет от Фейенорд по препоръка на сънародника си Йон Дал Томасон, който от доста време лекува контузия и през този сезон не е записал нито един мач с екипа на отбора от Ротердам.

“В Тулуза не можех да разчитам повече на титулярно място. Най-важното за мен сега е, че отново мога да играя”, заяви Ларсен пред “Voetbal International“.

През зимния трансферен прозорец Фейенорд спешно търсеше нападател, след като на този етап наставникът Марио Беен разполага само с един чист нападател в лицето на младия Люк Кастаньос. 18-годишният талант и национал на Холандия до 19 години обаче ще напусне тима в посока Интер през следващата зима.

Междувременно от Фейнорд взеха под наем и японеца Рио Миячи, който има подписан контракт с Арсенал до лятото на 2014 година. 18-годишният нападател бе на проби в Ротердам по време на зимната пауза и е оставил много добри впечатления на треньорския щаб. Тъй като японецът нямаше работна виза за Англия, от Арсенал с удоволствие се съгласиха да го преотстъпят на холандския гранд.

Фейенорд пък напуснат от Марсел Мееувис, който бе даден под наем до края на сезона на немския Борусия М’гладбах. /БЛИЦ