Босненската футболна федерация бе заплашена с изключване от международните футболни прояви, след като не прие промените в статута си, които бяха препоръчани от ФИФА и УЕФА.
 
Само 27 от 60-те делегати подкрепиха промените, които трябваше са заменят триумфирата от президенти, разделени по етнически принцип, с единен ръководител на федерацията.
 
В момента босненската федерация се управлява от трима президенти, представляващи трите големи етнически общности в страната – хървати, мюсюлмани и сърби. За приемането на предложенията е необходимо мнозинство от 2/3.
 
При посещението си в страната преди месец представителите на ФИФА и УЕФА настояха за промените в управлението на футболната централа на бившата югославска република.
 
Представителят на УЕФА Марк Льоблан обяви пред сайта на босненската федерация, че ако промените не бъдат направени навреме, страната ще бъде изключена от международните прояви. Това означава, че националният и клубните отбори няма да могат да участват в мачовете под егидата на ФИФА и УЕФА.
 
В същото време националният селекционер Сафет Сушич обяви, че ако Босна и Херцеговина бъде извадена от международните прояви, той той ще напусне поста си./БЛИЦ