Президентът на ФИФА Сеп Блатер призна, че световната футболна централа може да върне правилото за Златен гол, който да решава мачовете в продълженията по време на Мондиал 2014 в Бразилия.
 
Според правилото за Златен гол победител става този отбор, който първи вкара гол по време на продължевията на футболен мач. То се прилагаше на световното първенство през 2002 г. Подобно правило има в хокея на лед, но там се нарича Внезапна смърт.
 
Блатер обяви, че другите възможни промени са напълно премахване на продълженията и промяна на точките, които се дават за победа и равенство в груповата фаза. Тези промени ще бъдат предложени от специалната комисия на ФИФА “Task Force Football”.
 
Въпросната комисия бе създадена през октомври, за да направи футбола по атрактивен за световното първенство през 2014 г. Членовете на “Task Force Football” не бяха назовани.
 
Преди дни Сеп Блатер се изказа и против дузпите като средство за определяне на победителя в мач, завършил наравно след редовното време и продълженията./БЛИЦ