Световната футболна централа ФИФА наказа Украйна и Перу да играят по един домакински мач от квалификациите за Мондиал 2014 пред празни трибуни.
 
Украинците бяха санкционирани заради расистки прояви на феновете си при победата с 9:0 над Сан Марино в световна квалификация на 6 септември в Лвов.
 
Наблюдателят на FARE (Футболът срещу расизма в Европа) е написал в доклада си, че местните привърженици са опънали неонацистки плакати, използвали са нацистки поздрав и за издавали маймунски звуци.
 
По време на мача феновете на Украйна са хвърляли и бомбички, заради което е наложена забрана на тима да играе домакински мачове от квалификациите за Мондиал 2018 в Русия на стадиона в Лвов. Местната федерация трябва да плати и глоба от 45 000 швейцарски франка.
 
Украйна, която приема Полша на 11 октомври и след това гостува на Сан Марино, е на второ място в Група „Н“ с 15 точки, колкото има и Черна гора. Двата тима са на една точка зад лидера Англия. Полша е четвърта с 13 точки.
 
В същото време Перу, който вече загуби шансове за класиране на световното първенство в Бразилия, трябва да играе следващия си домакински мач срещу Боливия на 15 октомври без публика.
 
Наказанието е наложено заради проблеми с феновете по време на загубата от Уругвай с 1:2 в световна квалификация, играна в Лима на 6 септември. Перуанската федерация е глобена и с 20 000 швейцарски франка.