ФИФА наказа футболните асоциации на Англия, Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Ейре заради неправомерно почитане на всички загинали във войните, които са водени под влага на Великобритания.

Англия и Шотландия дори носиха черни ленти с червен мак по време на световната  квалификация през ноември помежду им. „Трите лъва” победиха „гайдарите” от Шотландия с 3:0 на „Уембли” в Лондон.

Според Световната централа този жест на Англия и Шотландия е „политическо“ послание и се забранява на отборите да използват червения мак на фланелките.

Най-сериозна е глобата за Футболната асоциация (ФА) на Англия – 42 000 евро. Шотландия ще плати 18 600 евро.

Уелс почете загиналите под флага на Кралицата в мача срещу Сърбия (1:1) чрез венец на центъра на терена и също трябва да изплати глоба в размер на 18 600 евро, въпреки че не носеше черни ленти с червен мак. Северна Ирландия също отказа да носи черни ленти с червен мак, но въпреки това ще плати около 14 000 евро глоба заради запазената минута мълчание срещу Азербайджан (4:0) на 11 ноември.  

Ирландия е глобена с 4700 евро за поставянето на „политически” символ на екипите по време на мача срещу Австрия (1:0) във Виена.