ФИФА ще разисква възможността да позволи на отборите за извършване на четвърта смяна в продълженията. Обсъждането ще стане по време на заседанието на комисията по футболните правила през следващия месец. Международният борд на футболните асоциации (IFAB) ще се събере на 3 март в Англия и именно там ще бъде решено дали въвеждането на допълнителна смяна ще подобри играта и ще намали контузиите.
 
В дневния ред ще бъде и разискване на резултатите от тестове на технология за голлинията. Ще бъдат представени показанията на осем различни системи и ще трябва да се вземе решение дали изпитанията да минат във втори етап. Окончателното решение за въвеждането на технология за голлинията ще бъде взето на срещата на IFAB на 2 юли, която ще се проведе в Киев, ден след края на Евро 2012.
 
На сбирката на 3 март ще бъдат изучени резултатите от използване на пет рефери по време на мачовете. Ще бъде преразгледана възможността да бъде разрешено използването на хиджаб от страна на футболистките мюсюлманки. Носенето на традиционния шал бе забранено преди 5 години от съображения за сигурност.
 
IFAB, в която участват четирите британски федерации и делегатите на ФИФА, ще обсъдят възможността за въвеждане на т. нар. “тройно наказание”, според което определени нарушения ще бъдат санкционирани с наказателен удар, червен картон и наказание за провинилия се футболист. В дневния ред ще бъде преглеждане на резултатите от използването от реферите на Копа Америка 2011 на временни спрейове, с които се маркира мястото за разположение на стената при изпълнение на пряк свободен удар.
 
ФИФА иска премахването на думата “очевиден” от правилника при дефиницията за игра с ръка, а английската Футболна асоциация предлага футболистите от един отбор да използват пристягаща лента за глезените си в цвета на чорапите на отбора. “Това се налага в помощ на асистент реферите, които понякога трябва да вземат решение само благодарение на разпознаване на цвета на чорапите”, заявиха от ФИФА.
 
За промяна в правилата са необходими шест от осемте гласа. Британските асоциации (Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия) имат по един глас, като делегатите на ФИФА също имат 4 гласа. Промените обикновено влизат в сила от 1 юли преди предстоящия сезон, но могат да бъдат въведени и по-бързо преди началото на голям турнир с разрешението на IFAB.