ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде пресконференция в Катар, в която обяви сериозни промени в световния футбол. Беше презентиран нов формат на Световното клубно първенство, в което участие вече ще взимат 32 отбора, вместо досегашните 7 (шестте континентални шампиони и първенецът на страната домакин).

Турнирът със сериозно разширения брой участници ще дебютира през лятото на 2025 г. и ще наподобява на световното първенство за национални отбори, което в момента се провежда в Катар със същия брой отбори. То ще се провежда през четири години. Следващото Световно клубно първенство в стария формат ще се проведе в Мароко през февруари 2023 г.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Освен това ще бъде създадено и Световно клубно първенство за жени, което ще се провежда на всеки четири години.

Джани Инфантино анонсира и предстоящ турнир с участието на четири национални отбори от различни континенти, който ще се провежда по време на пролетната пауза в клубните шампионите заради мачовете на националните формации. Надпреварата ще се провежда във всяка четна година.

„Решихме, че в десетдневен прозорец през март ще организираме турнир между четири отбора от различни конфедерации. Идеята е да има повече двубои между състави от различни континенти“, каза Инфантино.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Джани Инфантино разкри, че традиционните септемврийски и октомврийски паузи за националните отбори ще бъдат обединени. Така тимовете ще играят по четири мача в края на септември и началото на октомври, а не както беше до момента по два двубоя във всеки от двата месеца. Останалите прозорци за подобни срещи ще останат непроменени.

Президентът на световната футболна конфедерация призна, че ФИФА ще разгледа различни опции за провеждането на Мондиал 2026, който ще е с участието на 48 отбора. Двата основни варианта гласят – 16 групи по 3 отбора или 12 групи по четири тима.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК