ФИФА представи новата награда, която ще присъжда на най-добрите играчи и треньори за годината и ще е алтернатива на "Златната топка" на списание "Франс Футбол".

Както е известно, сътрудничеството между френското издание и ФИФА бе преустановено и най-престижната индивидуална награда се върна към корените си. Новото има на отличието на Световната централа е The Best FIFA Football Awards и то ще бъде връчено на 9 януари 2017 година на церемония в Цюрих.

Победителят ще бъде избран след по следния начин. 50% от гласовете ще бъдат базирани на избора на селекционерите и капитаните на националните отбори, а другите 50% ще са от вота на феновете и гласовете на 200 журналисти от цял свят.

На 2 ноември ще бъдат обявени десетимата номинирани за най-добър треньор на годината, а два дни по-късно ще бъде оповестен списък от 23-ма играчи, които ще претендират за наградата за най-добър футболист за 2016 година. Кандидатите ще бъдат редуцирани до трима на 2 декември. Същите отличия ще бъдат  връчени и в съответните категории при жените.

Наградата "Пушкаш", която се присъжда за най-красив гол, остава и победителят отново ще бъде определен от феновете. Ще бъде обявен идеален отбор а професионалните футболисти, а експерти ще връчат и награда за феърплей.