Бразилия ще води борба с времето, за да завърши навреме стадионите за домакинство на Купата на Конфедерациите през 2013 г., след като ФИФА обяви шестте града, в които ще се играят мачовете.
 
Световната централа реши, че Бело Оризонте, Бразилия, Форталеза, Ресифе, Рио де Жанейро и Салвадор ще приемат двубоите от осемстранния турнир, въпреки че някои от стадионите няма да са готови 4 месеца преди началото на надпреварата.
 
Според наредбите на ФИФА съоръженията трябва да са готови 6 месеца преди началото на официалните състезания, но този път централата в Цюрих смекчи условията и даде на домакините допълнителни 8 седмици.
 
Стадионите в Рио де Жанейро, Бразилия, Ресифе и Салвадор не се очаква да бъдат готови преди да останат 4 месеца до провеждането ка Купата на Конфедерациите, която стартира на 15 юни 2013 г.
 
Италия, Япония, Мексико, Таити и Уругвай вече се класираха за турнира. Към тях ще се присъединят домакинът Бразилия, световният шампион Испания и носителят на Купата на Африканските нации, които ще бъде определен в началото на следващата година.