ФИФА обяви, че световното първенство през 2018 г. остава в Русия и възможният бойкот от страна на някои държави няма да намали напрежението в региона“
 
Продължаващият конфликт в Източна Украйна между правителствените сили и пропуските сепаратисти и свалянето на малайзийския самолет през миналия сезон, доведе до желанието на част от отборите да поискат отнемането на домакинството на световното първенство.
 
„Като управително тяло на световния футбол ФИФА подкрепя мирните и демократични дебати. Ние се противопоставяме на всички форми на насилие и използваме нашите турнири, за да налагаме взаимното разбирателство между хората.
 
Историята е показала, че бойкотите на спортни събития или политически форми на изолация и конфронтация не са най-ефективната форма за разрешаване на проблемите“, обявиха от ФИФА.
 
„Считаме, че чрез футбола и в частност световното първенство, можем да постигнем положителна промяна в света. Спортът не може да бъде считан за цялостно или политическо реше на политически световни проблеми. Знаем, че световното първенство може да бъде катализатор на мирно решение и заради това Мондиал 2018 остава в Русия“, добавиха от световната централа.