ФИФА отхвърли молбата на Испанската футболна федерация да позволи на играчите, участници на Мондиал 2010, да играят на финала на Кралската купа между Атлетико (Мадрид) и Севиля на 26 май.

Световната централа държи всички играчи извикани в националните си отбори да почиват между 16 и 23 май, като изключение се прави само за футболистите, които ще играят на финала на Шампионската лига на 22 май на “Сантяго Бернабеу” в Мадрид.

В резултат на това решение на ФИФА сега провеждането на финала на Кралската купа ще зависи от представянето на Севиля и Атлетико (Мадрид) в европейските клубни турнири. След края на всеки етап от Шампионската лига (Севиля) и Лига Европа (Атлетико) представители на двата тима ще се срещат с хора от Федерацията, за да обсъждат евентуалната дата за финала.

От сега се счита, че една от опциите е двата тима да играят на 28 април мачовете си от кръга на Примера дивисион, които трябва да изиграят по програма на 2 май. По този начин Севиля и Атлетико ще получат възможност да излязат във финала на Кралската купа на 1 май, ден в който другите отбори играят срещи от първенството на страната./БЛИЦ