ФИФА наказа украинския Днепър (Днепропетровск) с отнемане на 24 точки от актива заради дългове. Задълженията са за заплати на бивши играчи и служители.

Новината беше съобщена от президента на Металист-1925 (Харков) Сергей Сторженко. Неговият отбор играе заедно с Днепър в украинската трета дивизия.

„На Днепър е наложено наказание с отнемане на 24 точки. Това е решение на ФИФА“, заяви Сторженко пред клубния сайт на Металист. Утре двата тима играят един срещу друг в мач от първенството.

През миналия сезон на Днепър също беше наложено наказани с отнемане на 24 точки заради дългове. През 2015 година тимът беше пратен в трета дивизия и до момента играе в това ниво на украински футбол и заема второ място с 34 точки (без наказанието), на четири зад Металист-1925.

Трети с 32 точки е Днепър-1. Само преди дни президентът на този клуб Юрий Берьоза беше бит от фенове на Днепър по време на мач между двата клуба. Днепър-1 беше създаден от Берьоза и бившия играч на Днепър Роман Зозуля през лятото на 2017 година.